Szukaj

/Polityka Prywatności

KLAUZULA INFORMACYJNA 

Zgodnie z art. 13 ust. 1-2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1 z późn. zm. – dalej ?RODO?) informuję, że: 

1. Administratorem Pani/Pana* danych osobowych jest PHU MMS Marek Sieradzki z siedzibą w Julianowie 05-530, ul. Różana 7 , wpisany do rejestru przedsiębiorców  , REGON 140040525, NIP 521-305-60-33.

2. Przetwarzanie Pani/Pana* danych następuje w celu udzielenia odpowiedzi na skierowane przez Panią/Pana* zapytanie. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. a) i b) RODO. Przedmiotem przetwarzania danych są dane osobowe: imię, nazwisko/a, adres/y, nr telefonu/ów, email.

3. Prawo do sprzeciwu W każdej chwili przysługuje Pani/Panu* prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana* danych, przetwarzanych w celu i na podstawie wskazanych powyżej. Przestaniemy przetwarzać Pani/Pana* dane w tych celach, chyba że będziemy w stanie wykazać, że istnieją ważne, prawnie uzasadnione podstawy, które są nadrzędne wobec Pani/Pana* interesów, praw i wolności lub Pani/Pana* dane będą nam niezbędne do ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń. 

4. Administrator będzie przechowywać dane przez okres niezbędny dla prawidłowego udzielenia odpowiedzi lub wykonania umowy, nie dłużej jednak niż do przedawnienia zobowiązania podatkowego wynikającego z zawarcia umowy. 

5. Dostęp do danych osobowych będą mieć wyłącznie upoważnieni pracownicy i tylko w niezbędnym zakresie. W pewnych sytuacjach dane osobowe mogą być ujawniane przez odbiorcom poza wewnętrzną strukturą.

Odbiorcami danych osobowych mogą być:

1. organy publiczne, instytucje lub podmioty trzecie uprawnione do żądania dostępu lub otrzymania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,

2. podmioty, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych na podstawie zawartych umów tym w szczególności,; – podmioty świadczące usługi księgowe i kadrowe- na dzień złożenia niniejszej informacji usługi w tym zakresie świadczy Biuro Rachunkowo-Podatkowe Ifirma S.A. z siedzibą we Wrocławiu. – podmioty świadczące usługi informatyczne i dostawcy IT; na dzień złożenia niniejszej informacji usługi w tym zakresie świadczy Shoplo  z siedzibą w Warszawie – dostawcy przesyłek pocztowych i kurierskich; na dzień złożenia niniejszej informacji usługi w tym zakresie świadczy Furgonetka Sp z o.o Sp.Komandytowa z siedzibą w Warszawie. – dostawcy innych usług przetwarzający dane w imieniu podmiotu przekazującego, 

3. podmioty świadczące usługi telekomunikacyjne,

4. podmioty świadczące usługi doradczo-kontrolne w tym firmy audytorskie,

5. podmioty przetwarzające dane w celu doradztwa prawnego, windykacji należności lub prowadzenia zastępstwa procesowego

6. Zgodnie z RODO, przysługuje Pani/Panu* prawo do: a) dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii b) sprostowania (poprawiania), uzupełniania swoich danych c) żądania usunięcia, ograniczenia lub wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania w przypadkach przewidzianych prawem, d) przenoszenia danych e) wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

7. Podanie danych jest dobrowolne z tym, że odmowa ich podania może utrudnić albo uniemożliwić należytą realizację łączącego strony stosunku prawnego. 

8. Informuję, że Administrator nie podejmuje decyzji w sposób zautomatyzowany i Pani/Pana* dane nie są profilowane.

9. Administrator nie zamierza przekazywać Pani/Pana* danych osobowych do Państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

10. W każdej chwili przysługuje Pani/Panu* prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych, (w tym należących do szczególnej kategorii), ale cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano zgodnie z prawem, przed jej wycofaniem.



Polityka COOKIES

  1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  5. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt